Activiteiten

 

Roofvogel workshop.

U vindt onze volgende activiteiten terug op onze pagina “Agenda”

Hebt u nog nooit de kans gehad een roofvogel op uw hand te hebben, of zelf te laten vliegen ? Dan is dit misschien de workshop voor u!

Een 4 uur durende workshop waar u de basis van valkerij aangeleerd krijgt. We beginnen met een kleine wandeling om u met roofvogels bekend te maken, gevolgd door het leren van de valkeniersknoop, leren loer draaien, … en dan, het grootste deel van de dag, zelf de vogels laten vliegen. Roep de vele verschillende roofvogels zoals uilen, buizerds, valken, gieren, arenden, … op uw hand. Voel hun kracht en kijk in hun scherpe ogen.

Deze dagen beginnen om 10 uur en duren tot 17 uur. Tijdens deze uren, staat ons team klaar om u het gevoel te geven een met de vogel te worden. Na deze workshop, begint een roofvogeldemonstratie die u mag meevolgen indien gewenst.

De dag kost 50€ pp
De plaatsen zijn beperkt, dus vergeet niet te reserveren.

roofvogelwandeling.

houdt u van wandelen en van roofvogels?

Dan bieden wij u een onvergetelijke wandeling aan. neem een roofvogel op de hand tijdens en wandeling van 5 km in de mooie natuur. Een onvergetelijk moment, waar u zeker nog over zult vertellen. Na de wandeling kan u natuurlijk ook in het park rondwandelen en de demonstratie volgen

de wandeling kost maar 12€ per persoon (entreeprijs van het park inbegrepen)

Uilenavond

Heeft u nooit een uil ’s nachts zien vliegen?

Dan mag u zeker onze nachtelijke uilenshow niet missen. Kom kijken wat er ’s avonds in de valkerij gebeurt. We laten alle uilen losvliegen in volle nacht. Begrijp waarom eeuwen geleden we zo bang waren van deze mooie vogels. Nee, het is geen spook, het is de kerkuil maar.
Voor maar 10€ per persoon kan u genieten van de enige nachtelijke roofvogelshow in belgie, vergeet niet te reserveren.

workshop fotografie

Roofvogels zijn een leuk onderwerp voor fotografie, in een boom of in de vlucht, elke foto is uniek. Jardin des Hiboux biedt u een leuke 4 uur durende workshop voor amateurs of professionelen aan.

Jardin des hiboux, gelegen te Graide, heeft een grote collectie inlandse en buitenlandse vogels, zoals uilen, valken, buizerds, caracaras, arenden, gieren, … die u de hele dag kunt fotograferen. Ons team staat klaar voor u, om de vogel in een ideaal kader te brengen of zelfs te laten vliegen in de natuur, of het nu om een open veld gaat of in het bos, de vogel kan het allemaal aan.

Deze dagen beginnen om 10 uur en duren tot 17 uur. Tijdens deze uren, staat on team klaar voor u om de mooiste kiekjes te maken van de valkerij. Tijdens deze dag kan u ook de verschillende demonstraties bijwonen.

De dag kost 50€ per persoon.

Planning :

10h, begin, stilstaande fotos
11h, eerste roofvogelshow
12h, pauze
13h, vogels in het bos (vrije vlucht)

14h, tweede roofvogeldemonstratie
15h30, fotograferen van vliegende vogels
17h, einde

Verjaardagsfeest

De verjaardag van uw kind is een heel belangrijke gebeurtenis, daarvoor moet een mooi feest georganiseerd worden. Wij, jardin des hiboux, kunnen u daarbij helpen. Voor maar 6€ per persoon.

Hierbij geven wij u enkele van onze activiteiten die mogelijk zijn, u mag eruit kiezen, en wij maken de planning voor u.
-elk kind neemt een vogel op de hand, en we maken een kleine wandeling met hen.
-roofvogelshow
-boerderijdieren eten geven
-verschillende spelletjes ivm roofvogels
-klein en groot mogen zelf enkele vogels vliegen
-bezoek van de imkerij
-kleine wandeling op de ezel
Een verandering, of zelfs een toevoeging van een activiteit is zeker mogelijk, u kan het steeds vragen

Er is een cafétaria ter uwer beschikking waarin u taart of cake kan meebrengen.
Deze is volledig gratis voor minimum 1 consumptie per persoon

De prijs is : 10€  per persoon.

Meterschap

Elke vogel mag een meter en een peter hebben


Als meter mag u uw vogel gratis komen bezoeken tijdens de openingsuren

U kan natuurlijk ook een afspraak maken om uw petekind te komen vliegen, dan laat u hem vliegen en roept hem op de hand. Natuurlijk heel belangrijk met respect voor de vogel, rekening houdend met de verschillende instructies de we u geven. Maar wat is het leuk om de vogel naar uw hand te zien vliegen. U zal ook op verschillende evenementen worden uitgenodigd zoals het dierenfeest, kids days, halloween, wandeling in het bos met de vogel (als deze niet te groot is, want wandelen met een vogel van 4 of 5 kg zal wel heel moeilijk zijnU hulp zal zal gebruikt worden voor de zorg van de vogel, eten kopen volieres bouwen, onderhoud.

De prijs is : 50€  per persoon.

Kiddy Bird Days

Elk jaar in mei veranderd jardin des hiboux in een groot speelplein voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

 

Verschillende leuke activiteiten en wedstrijden voor de kinderen zullen de hele dag plaatsvinden.
De kinderen zullen verschillende vogels kunnen laten vliegen en verschillende valkerij technieken aangeleerd krijgen.
Zoals gewoonlijk zijn er natuurlijk ook roofvogeldemonstraties om 11, 14 en 17 uur. Uw kinderen zullen zich de hele dag amuseren op een ludieke manier en zullen er nog veel over vertellen.